Manpower är ledande leverantör inom bemanning till lagren i Västra Götaland

Enligt 156 lageransvariga på företag inom Parti & Agenturhandel i Västra Götalands län är Manpower marknadsledande leverantör avseende bemanningstjänster.

20 procent av de tillfrågade företagen hyr in personal via bemanningsföretag idag och drygt en tredjedel har samarbete med Manpower idag. Tranpenad och Lernia delar andra platsen med vardera 13 procent av marknadsandelarna inom segmentet. Övriga bolag med minst 5 procent av företagen som kunder är Adecco, Academic Work och Proffice.


Vi har även kartlagt personalbehovet inom den närmaste framtiden. 12 procent av lagercheferna uppger att de har planer på att hyra in alternativt rekrytera ytterligare personal inom den närmaste 6 månaders perioden. Detta är en låg nivå jämfört med tex tjänsteföretagen inom länet där 37 procent uppger att det finns ett rekryteringsbehov inom samma tidsperiod.20 procent av de tillfrågade lagercheferna anlitar personal via bemanningsföretag idag.9 procent av lagerföretagen har konkreta planer på att rekrytera ytterligare personal inom den kommande 6 månaders perioden. Därutöver 3 procent företag som uppger att de eventuellt har ett rekryteringsbehov.
Målgrupp: Parti & Agenturhandel (lager) SNI 46
Intervjuad person: Lageransvarig


Fler nyheter

Svenska verkstäder byter ut Visma

Under de senaste 2 åren har Visma stadigt ökat sina marknadsandelar inom svensk verkstadsindustri. Publikators senaste rapport visar att de har tappat kunder under 2015 medan Jeeves och Microsoft växer inom segmentet.
Läs mer